Dag Clepper, je hebt het verhuur stappenplan niet volledig voltooid, klik hier om verder te gaan.

Dag Clepper, je hebt het verkoop stappenplan niet volledig voltooid, klik hier om verder te gaan.

Vragen?
Start chat

Ontmossen van de daken

Woensdag 17 Februari 2021

Ontmossen van de daken

Zolang we maar een dak boven ons hoofd hebben, en liefst ééntje zonder mos. Al overtuigd van het belang van ontmossen? Ontdek hier de vijf voordelen.

1. Vergroot de uitstraling van je dak (en bij uitbreiding huis)

Vergelijk een dak gerust met een dames- of herenkapsel. Ligt het niet goed, dan reflecteert dat op alles wat eronder staat. Een proper dak verhoogt de waarde van jouw woning, zelfs al gaat het om een ouder dak met bijvoorbeeld Boomse pannen. Elke koper waardeert netheid, ook op het dak.

2. Wees een goede huisvader en voorkom schade

Door regelmatig onderhoud van je dak (en bij uitbreiding woning) voorkom je eventuele schade. Door mosophoping kan er makkelijk water insijpelen op plaatsen waar dat niet wenselijk is. Water veroorzaakt bij vriestemperaturen vaak ook scheurvorming. Kortom, voorkom erger en onderhoud je dak.

3. Bespaar kosten

Door een regelmatig onderhoud vermijd je schade en verleng je de levensduur van je dak (en alles wat eronder staat). 

4. Spaar moeite

Door een jaarlijks klein onderhoud voorkom je grote mospartijen en daaruit voortvloeiende schadegevallen. Opgeteld zal je in een mensenleven minder lang op de ladder staan als je dit jaarlijks opneemt in de lente- of zomerschoonmaak.

5. Geniet van zuiver regenwater

Mossen en organismen in de natuur zorgen voor proper en drinkbaar (bron)water. Maar helaas houden mossen en andere obstakels op je dak vuil (stof) bij, wat telkens mee in je regenwatertank terecht komt. Hou je net als de auteur van dit artikel van propere regenwaterfilters, onderhoud dan geregeld je dak en –afvoeren. Een kleine moeite, een wereld van verschil.

 

Meer weten over het nut van ontmossen?
Of op zoek naar een derde partij die uw vastgoed onderhoudt, verhuurt of verkoopt?

Bekijk meer blogberichten