Dag Clepper, je hebt het verhuur stappenplan niet volledig voltooid, klik hier om verder te gaan.

Dag Clepper, je hebt het verkoop stappenplan niet volledig voltooid, klik hier om verder te gaan.

Vragen?
Start chat

Het is lente. Tijd voor de grote schoonmaak!

Zondag 21 Maart 2021

Het is lente. Tijd voor de grote schoonmaak!

De tijd om lekker buiten te genieten komt er weer aan; de zomerperiode. Is jouw woning hierop voorbereid of moet je nog enkele onderhoudspunten uitvoeren? Hier volgen 8 punten om je woning klaar te krijgen tegen de zomer!

1. Isoleer je woning

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar isoleren doe je best in de zomer. Een goede isolatie houdt je huis heerlijk koel op zwoele zomerdagen. En je huis is dan meteen ook klaar voor de koudere maanden. Er zijn verschillende manieren om je woning te isoleren: isolatieglas, wandisolatie, dakisolatie, ...

2. Denk aan de zonne-energie

Heb je zonnepanelen of ben je van plan om binnenkort zonnepanelen te laten plaatsen? Slim, want tijdens de zomer is de opbrengst van zonnepanelen het grootst dankzij het groot aantal zonuren.

Het is wel verstandig om je zonnepanelen voor de zomer schoon te maken. Vuile of vieze panelen wekken minder energie op. Door je zonnepanelen ieder kwartaal schoon te maken, blijft je opbrengst optimaal. Voor je eigen veiligheid adviseren we jou om zonnepanelen te laten schoonmaken door een specialist.

3. Leg een koele vloer aan

Een koele vloer voelt erg prettig tijdens de zomermaanden. Een tegelvloer bijvoorbeeld. In de zomer loop je het huis veelvuldig in en uit en dan komt zo’n makkelijk te onderhouden vloer goed van pas. Een tegelvloer combineer je ook prima met vloerverwarming, zodat je er ook in de koudere maanden van geniet.

4. Controleer de ventilatie

Een goede ventilatie houdt je woning lekker koel. Tip: open de ramen tijdens de avonduren of nacht voor een koele woning. Of plaats een lichtkoepel met ventilatie zodat je woning lekker koud blijft. Want warme lucht stijgt en verlaat jouw woning vervolgens via de koepel.

Heb je nog geen ramen die open kunnen of ramen met ventilatieroosters? Laat ze nog voor de zomer plaatsen, zodat je er tijdens de zomermaanden van kunt profiteren.

5. Inspecteer en kuis de zonwering

In de winter heeft je zonwering natuurlijk amper werk, maar in de zomermaanden wordt ze wel veel gebruikt. Controleer daarom de zonwering altijd aan het begin van de zomer op eventuele beschadigingen en laat ze meteen repareren of vervangen. Smeer daarnaast de bewegende delen van je zonwering in met bijv. WD-40, zodat de zonwering soepel uitklapt.

6. Onderhoud ramen en deuren

Je schuifraam, deuren en ramen gaan vaak open en dicht in de zomer. Zorg daarom dat de bewegende delen goed werken. Smeer de scharnieren in met olie of een ander smeermiddel. En maak van de gelegenheid gebruik om je kozijnen schoon te maken. Zo gaan ze langer mee en geniet je binnen volop van het mooie weer.

7. Controleer kozijnen op inbraakveiligheid

Laat tijdens de zomermaanden je kozijnen en deuren controleren op inbraakveiligheid. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk met een SKG-keurmerk. Zo laat je tijdens de zomervakantie je woning met een gerust hart achter.

8. Plaats horren

Wanneer wij buiten gaan, komen zij binnen: muggen. Erg vervelend, maar eenvoudig op te lossen met horren. Controleer eventuele bestaande horren op beschadigingen en laat ze meteen vervangen. Heb je nog geen horren, laat ze dan zo snel mogelijk plaatsen.

Meer weten over onze onderhoudsservice voor vastgoed?
Benieuwd naar onze aanpak?

Bekijk meer blogberichten